Kombi su basıncı ayarlama işleminin doğru ve temkinli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Basıncın yüksek ya da düşük olması, cihazın arıza vermesine neden olabilir. Bu nedenle kombi basıncı en doğru şekilde ayarlanmalıdır.
Kombi altına bulunan ve su takviyesi için kullanılan vana, saat yönünün tersine doğru açılarak kombiye su verilir ve basınç yukarı doğru ivme kazanır.
Kombi su bar basıncının 1 seviyesinin altına düşmesi ciddi arızalara neden olur. Bar basıncı 1,5-2 bar seviyesinde olmalıdır.
Basınç ayarlanırken vana çok açılıp kombiye bir anda çok fazla su basmak basıncın aniden yükselmesine neden olur. Bar seviyesinin 2 üzerinde olması tehlikeli bir durumdur ve çok dikkatli olunmalıdır. Musluk ağır ağır çevrilerek yavaşça su takviyesi yapılmalı ve 1,5 bar seviyesinde kalınmasına özen gösterilmelidir.
Kombi su seviyesi düştüğü zaman otomatik olarak barda aşağı ivme kazanacak ve düşecektir. Bu durumun iki üç aylık periyotlarla yaşanması normal karşılanırken, sık sık düşmesi bir arıza durumu göstergesi olarak kabul edilir. Kombi iki üç ayda bir su eksiltebilir ve bu durum 0,5 bar seviyesinde olabilir. Bu durumda küçük bir su takviyesi ile sorunun üstesinden gelmek mümkündür.
Kombi dijital ekranlarından bar seviyesi sık sık kontrol edilmelidir. Bu gösterge 15-2 bar seviyesinde ise idealdir. Ancak sık sık düşme yaşanıyor ise mutlaka teknik ekip ile görüşmek gerekir.
Kombi basıncı sık sık düşüyorsa bir arıza durumu olabilir ve bunun tespit edilmesi gerekir. Arıza durumu bu sıklığa göre değişir ve bu arıza tespiti profesyonel kişiler tarafından yapılabilir. Her gün bar basıncının düşmesi eşanjörde sorun olduğu anlamına gelir. Tesisat sisteminde yaşanan çatlak, su sızıntısı gibi durumlar da barın düşmesine neden olabilir. Bu gibi sorunlar ancak termal kameralar ile gözlemlenerek çözümlenebilir.
Kombinize en yakın radyatörden su alabilirsiniz. Bu yöntem basıncı azaltmak adına uygulanan en ideal yöntemdir. Kombiye en yakın konumda bulunan radyatör purjöründen hava ve su alarak basıncın düşmesini sağlayabilirsiniz. Kaloriferin üst yan kısmında yer alan müşür bölümleri düz tornavida ile açılarak su gelene kadar açık tutulmalıdır. Bu esnada basınç değeri kontrol edilerek yeteri kadar düştüğünde işlem sonlandırılabilir.
Bu işlemlerin ardından basınç düşmüyor yükselmeye devam ediyorsa mutlaka profesyonel destek alınmalıdır.
Kombinin su doldurma vanası dönmüyor ise mutlaka bir yetkili servisten destek alınmalıdır. Vanası dönmeyen kombiler de genel olarak bir ürün ve malzemenin artık eskisi gibi çalışmadığının göstergesidir. Fakat sadece bunlar ile de sınırlı değil. Artık günümüzde ki kombilerde üreticiler malzeme kalitelerini kötü kullandıklarından dolayı da bu sorunlarla karşılaşılıyor. Ayrıca bu tür sorunlar şişkin faturaların gelmesine de neden olmaktadır.
Bu durumun tek çözümü yetkili servisin gelerek vananın değiştirilme işleminin yapılmasıdır. Kullanıcın kendi müdahalesi daha farklı hatalara yol açabileceğinden dolayı Empati Teknik olarak bizler önermiyoruz. Vananın hiç çevrilmemesinin tek nedeni ucuz malzemeler ile yapılmasıdır.
Kombi basıncının 1.5 bardan 2 bara kadar yükselebilir. Bu olağan bir durumdur. Kombi, kış sezonunda kaloriferlerin açılmasıyla tesisatta yer alan suyu kaynatır ve kaynayan su çoğalır. Bu durum bar seviyelerinde ufak tefek yükselmelere sebebiyet verebilir. Gerekli işlemler sağlanıp bar seviyesi 1,5 seviyesinde durmuyor ve 3 üzerine çıkıyorsa bu durumda yetkili servis çağırmanız gerekir.
Kombilerde, zamana ve kullanıma bağlı arızalar oluşabilir. Su akıtma problemleri, barın ani ve fazla yükselmesi bunlardan bazılarıdır. Kombiye basılan su miktarının artması bu sorunların temel kaynağıdır. Bar seviyesinin 3 üzerine çıkması genelde su sızdırılmasına neden olur. Kombiye basılan fazla suyun derhal tahliye edilmesi gerekir. Aksi halde kombi arıza verebilir.
Kombi bar seviyesinin yükselmesi için su takviyesine ihtiyaç vardır. Takviye musluğu açılarak kombi basıncının yükselişi takip edilmelidir. Bar seviyesi 1,5-2 ye ulaştığında musluk kapatılmalıdır.
Ankara'nın Tüm Bölgelerinde
7/24 kombi servisi
Uyanış Mahallesi 1124 Sokak No:12 Keçiören / ANKARA
0 544 509 27 03
2023© Empati Teknik Tüm hakları saklıdır.